Извинявам се, че обърках името на Пламен Горанов в Брюксел. Не го направих умишлено. Това заяви в предаването "На светло" по Нова телевизия външният министър в оставка Николай Младенов. По думите му обявяването на национален траур заради смъртта на Пламен не е лицемерно.

Според Младенов затягането на финансовата дисциплина по време на управлението на ГЕРБ е било правилно, тъй като иначе е имало опасност да се появи хиперинфлация. "Оттук нататък завинаги ще се промени механизмът за правене на политика в България. Той ще стане по-близък до съвременното европейско разбиране за демокрация. Протестите във Варна започнаха като бунт срещу цените на тока, но прераснаха в протест срещу мафията, защото градът в последните години не се развива добре. Варна има нужда от цялостна промяна", посочи той.

В отговор на въпрос външният министър в оставка каза, че не знае да има хора на ТИМ в парламентарната група на ГЕРБ. "На мен лично никога не ми се е случвало да защитавам интереси на олигарси. Не съм видял подобно нещо нито на заседание на комисии, нито на заседание на Министерски съвет. Ние се опитахме да въведем диалогичност в обществото. Това никой не може да отрече на Бойко Борисов. Диалогичността, за съжаление, не беше доведена докрай, но тя ще промени завинаги начина на правене на политика в България", каза още Николай Младенов.

По думите му следващият външен министър няма как да промени позицията на правителството в оставка, че терористичната групировка "Хизбулла" е замесена в атентата в Бургас. Николай Младенов призна още, че е масон, но е замразил членството си.