Възпитаникът на Харвардския университет Асен Василев поема икономиката като вицепремиер и министър в служебното правителство.

Асен Василев е съосновател на Everbread, компанията, която разработи собствена търсачка за самолетни билети (Haystack). Освен бизнес консултирането, Асен се е занимавал с преподаване, с икономическа политика и консултиране на правителството, включително и консултиране на Европейската Комисия за пътническата политика.

Той е и член на Съвета за икономическо развитие и социални политики към президента, отбелязва Стандарт.

Асен има Бакалавърска степен по икономика от Харвард и е прекъснал обучението си по JD/MBA програма (успоредна програма по право и бизнес администрация провеждана съвместно от два университета) на Факултета по право на Харвард (Harvard Law School) и Бизнес Факултета на Харвард (Harvard Business School), за да подпомогне развитието на Everbread.


Преди година Асен Василев нашумя с организирането на "Харвардските курсове" в Софийския университет “Климент Охридски”, на които предаде своите знания на студенти в България. "Всеки студент може да промени българската икономика" посочва той и неговият колега от Харвард Кирил Петков.

За заместник на Василев в МИЕТ се очаква да е Божан Стоянов , който е специалист в областта на енергетиката.