Изумен съм, че в България е възможно да бъдем изправени пред парадокса главният прокурор Сотир Цацаров да даде категорично становище, че изнесената от Бойко Борисов информация, че има материали, че той бил поръчан от Ахмед Доган, не е вярна. Това каза на извънреден брифинг председателят на ДПС Лютви Местан.

"От една страна имаме позицията на главния прокурор, от друга страна стоят г-н Бойко Борисов и службите. Аз настоявам от името на партията директорът на Националната разузнавателна служба ген. Драгомир Димитров и г-н Сотир Цацаров да се съберат и да изяснят казуса - класифицирана ли е информацията или не", добави той.

"Ако е класифицирана информацията, защо няма наказателно преследване, срещу Бойко Борисов, ако не - защо ни е отказан достъп до документите. Това е държава, а не разграден двор. Не може представители на институциите да имат коренно противоречащи си позиции. Освен това, ако няма достоверни данни, защо ген. Драгомир Димитров се е сетил да запознае Бойко Борисов с тези материали? Негова ли е била инициативата, или под натиск? Питам не сме ли изправени пред активно мероприятие с участието на генералите Бойко Борисов и Драгомир Димитров? Питаме и настояваме за отговор на този въпрос. Защо материали, за които се твърди, че са смешни и несериозни, се предоставят на Бойко Борисов и той решава да ги разгласи от най-високата трибуна? Категорично заявявам, че ничие наранено его не може да вкара ДПС в такъв сценарий. Своеволията на провалени персонажи се превръщат в основни теми в държавата. Това води до ерозия на държавността и няма защо да се учудваме, че протестиращи негодуват срещу демократичното устройство на държавата", посочи председателят на ДПС.

"Не може Борисов и службите да действат на принципа - един човек ни каза. Това наистина е несериозно. Всичко това е част от един сценарий за героизиране на бившия министър-председател", каза още Лютви Местан.