"България няма да инициира процедура по включването на „Хизбулла” в списъка на терористичните организации",  заяви министър-председателят и министър на външните работи Марин Райков в интервю за предаването "Събота 150" на БНР.

"Ние няма да инициираме процедура. Само ще представим обективните факти и обстоятелства, които са известни. Нека нашите европейски партньори да преценят. В момента дебатът върви не за цялата организация, говорим за това дали да бъдат включени било военното крило, било отделни личности. Но България не е тази, която ще инициира процедура", каза Райков.

"Темата за включването на "Хизбулла" в списъка на терористичните организации беше повдигната отново, след като излязоха резултатите от разследването на атентата в Сарафово от лятото на миналата година", припомни още Райков.

Премиерът бе категоричен, че няма драма по отношение на фискалния резерв.  "В момента чакам допълнителни, по-подробни доклади. На този етап на развитие мисля, че нямаме ситуация, която да ни създаде проблем" каза министър-председателят и министър на външните работи.

Премиерът беше категоричен, че няма да постави на риск финансовата дисциплина, защото ако това се допусне тогава българите ще платят десеторно по-висока цена от социална гледна точка и това ще създаде несигурност.

"Моята ориентация е изцяло насочена към интересите на България. Ще бъда политически неутрален и кабинетът, който аз оглавявам не е партиен, но този кабинет не е и антипартиен", заяви още Райков.