Ръководството на библиотеката на Оксфордския университет уволни един от своите служители заради това, че по време на негово дежурство студентите са танцували в сградата популярния танц Harlem Shake.


Видеото, на което около 30 студента разгорещено танцуват с костюми в библиотеката на един от най-старите колежи на университета - Saint Hilda's College, се появи в интернет и провокира изключително негативната реакция на ръководството.


Нарушителите на спокойствието бяха глобени, а дежурната в същия ден библиотекарка Калипсо Неш бе уволнена, защото не ги е спряла. Тя също така е докторант в колежа, съобщава btv.


На записа се вижда, че студентите седят и спокойни се занимават в библиотеката, докато не влиза младеж облечен като футболист, който започва да танцува. След това видеото прекъсва и малко по-късно може да се види, как всички присъстващи студенти са преоблечени в костюми и танцуват по масите и столовете.


Самите "танцьори" заявиха, че библиотекарката няма никакво отношение към тяхната забава, която се е състояла по вечерно време, за да не се пречи на останалите читатели. Те поискаха Неш да бъде възстановена на работа, защото не е била в състояние да попречи на техния купон.


В България също имаше подобен случай, когато учител от Пловдивска гимназия беше уволнен, защото негови ученици са танцували в двора на училището.