Актьорът от криминалния сериал „Под прикритие” Ивайло Захариев” гостува днес на клуб „Киното – моя мечта”, създаден по проект „Успех” при ТПГ „Стамен Панчев”. Клубът обхваща 15 ученици, чиято дейност се осъществява под ръководството на Веселка Еремиева – учителка по български език и литература.
Срещата с младият актьор бе открита за всички желаещи ученици. Те буквално го атакуваха с въпроси. Ето как отговори Ивайло Захариев: „Нямам представа кога ще започнат снимките на следващия сезон на филма. Знам, че в момента се пише сценарий. Предполагам, че това ще стане през тази есен. Много харесвам ролята си, защото съм на ръба, имам две лица. Според мен семейството като цяло влияе на всеки човек. Същото се случва и с моя герой. Той е пострадал заради престъпните деяния на баща си и иска да стане полицай. Не толкова заради фуражката или униформата, а защото знае какъв е животът на улицата.
Най-трудни са екшън сцените. Те се повтарят по няколко пъти, а това е уморително. Изморяват и емоционалните сцени, като например тези с Попов, със Съни.
Целият сезон включва 12 серии. Те се заснемат за четири месеца. През това време имаме и почивка.  
За да си добър актьор – трябва да имаш талант и добър продуцент. Моята кариера започна от един късометражен филм. Видя ме режисьор, който ме покани да се снимам в пълнометражна лента. Тя се казва „Номер 1”, но се завъртя малко по кината. В този филм ме гледаха продуцентите на БНТ и ме поканиха да играя в „Под прикритие”. Всичко тръгва от малките неща. Може да се снимаш и в реклама и да те забележат за по-голяма продукция. Добрият актьор трябва да бъде и сензитивен, да познава добре човешката душа, защото не може да итерпретира само от себе си, а  трябва да погледне и от друга гледна точка. Това е важно, за да изиграеш съответния персонаж. Освен това актьорът трябва да бъде много дисциплиниран и енергичен. За да успееш, преди всичко е необходимо да вярваш в себе си и да си трудолюбив. 
Аз лично бих искал да играя във филм, който ще ме пренесе в друга епоха, на рицари и на пиратски истории. Бих играл в чужда продукция, но не бих останал да живея в чужбина. Снимам за определеното време и се връщам отново в България. Защото обичам страната си.     
Напоследък няма много свободно време, защото помагам в отглеждането на сина ми. Обичам да спортувам бойни спортове. Един от моите най-близки приятели е човекът, с когото помагаме на наркозависимите. Заедно с него работим в центъра. Той е един от неговите основатели.”.
Ивайло Захариев сподели с учениците и учителите, че скоро на ботевградска сцена ще се играе постановката „Спасителят”, в която той изпълнява ролята на коминочистач. Срещата на възпитаниците и учителите на ТПГ „Стамен Панчев” с популярния актьор приключи с общи снимки.