Днес в Ботевград Балкан игра първото си от четирите поредни домакинства. Негов съперник бе Черно море Порт Варна.


  Зелено-белите победиха със 76-72, но демонстрираха повече от неубедителна игра срещу обезкръвения си съперник, който бе без своя лидер и топреализатор Асен Великов. Играта бе равностойна през всичките четири части. Наложи се публиката, доста пооредяла заради провеждащия се по същото време в Правец мач между Лукойл Академик и Левски, да тръпне до последния съдийски сигнал. Късметът бе за Балкан, но в следващите три домакинства, при тази игра, може и въобще да не се стига до него.


 Страхотген мач изигра отново Атила дош Сантош, който стана топреализатор с 22 точки, овладя и 10 борби. С 14 е Владимир Панич, Мартин Маринов е с 13, , по 9 имат Хънт и Станимир Маринов. За варненци Пламен Алексиев с 16 точки и Симеон Илиев с 13 вкараха най-много за Черно море.


 В дербито на кръга в Правец Лукойл Академик успя да победи Левски с 4 точки разлика - 98-94, и на практика спечели редовния сезон. Рилски спортист постигна успех в Плевен със 103-77, в Бургас Черноморец спечели срещу ТЕСИ България със 71-59, а Берое победи като гост Тунджа Ямбол със 70-69.