На електронната ни поща получихме това питане от  общинските   съветници от групата на БСП, в което се казва:


ГОСПОДИН КМЕТ,


Разпоредбите на Закона за концесиите регламентират  част от плащанията за държавни концесии да се превеждат по бюджетите на общините, на чиято територия се намира обектът на концесията.
Постъпилите средствата се разходват от съответната община след решение на Общинския съвет за:
1. финансиране на дейността по общински концесии;
2. изпълнение на дейности и мероприятия по възстановяване на околната среда от вреди, настъпили в резултат на осъществяването на концесионна дейност;
3. капиталови разходи.
В бюджета на община Етрополе за 2011 г. са постъпили  приходи от концесия в размер на 2 382 935 лв., а през 2012 г. – на 3 424 208 лв.
С оглед на изложеното, съгласно чл. 64, ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация поставяме следните въпроси:
1. Кои конкретни дейности и мероприятия  са финансирани с приходите от концесии за 2011 г. и 2012 г.?
2. Изграждането и/ или ремонтът на кои обекти, отчетени като капиталови разходи, са финансирани с приходите от концесии за 2011 г. и 2012 г.?
Отговорът на въпросите да съдържа подробна информация за разходваната сума от приходите от концесии по дейности, мероприятия и обекти поотделно за 2011 и 2012 г.
На основание чл. 64, ал. 3   от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Етрополе искаме отговорите на въпросите да ни бъдат предоставени устно на първото заседание на Общински съвет.


Сесията на ОбС – Етрополе от 22.03.2013 г. ще започне с отговор на посоченото по-горе питане, отправено от съветници на БСП и Милчо Цацов към кмета на община Етрополе.