Готвим се да влезем в изпълнителната власт на България, след сформирането на 42-ото Народно събрание. РЗС ще влезе и ще участва пълноценно с експертите си в бъдещото дясно консервативно правителство на България. Това каза председателят на партията Яне Янев на националната конференция на РЗС.

Българското образование трябва да бъде с нов модел, който да гарантира на първо място нов статут на българските учители. Искаме учителите да имат статут, подобен на държавните чиновници. Не може бюрокрацията да се ползва с бонуси, а учителите да са като просяци, с 500 лв. заплата. Позор! - каза Яне Янев.

Програма за образована раждаемост – всички семейства с висше образование трябва да бъдат специално стимулирани от общините и държавата.

Има възможност за създаване на фондове за усвояване на пари и от европейски средства, каза Яне Янев.

Пуснахме в нашите листи в миналия парламент стари политически тулупи и ренегати. Сгрешихме за това, като млада партия. Моля за прошка, никога повече подобни чудовища няма да пусна в листите ни. Няма да има нито бивш заместник-министър, областен управител или шеф на агенция.

Гледам, Станишев е тръгнал да отстранява бившите си министри: Другарю Станишев, вие сте като албански реотан – трябваха Ви пет години, да разберете, че тези типове са вредни за България. И тъкмо загряхте, и сте на път да изгорите, каза Яне Янев.
РЗС има добре обоснована управленска програма - каза Янев.

В близко време ще представим два основни документа, които ще се уникални, и никоя друга партия не може да ги представи - каза Янев.

Имаме почти готов проект за нова Конституция. РЗС ще излезе с цялостна управленска програма за периода 2013 – 2017 г. Ключови тези от програмата ни са: на първо място монополите. Решението за монополите не е национализация, не са празни политически брътвежи и размахване на пръст. С това няма да се реши проблемът, който е създаван с десетки години. С монополите може да се справим, само с приемане на антикорупционно и антимонополно законодателство. Ще създадем конкуренция във всички монополни сфери и то много бързо и с ясни правила. Тогава, монополистите, които продължават да се вайкат, като EVN, които загубили много пари, безсрамници, ще създадем правила така, че да ги накараме да се съобразяват с интересите на обществото. Ако не искат - да си заминават. Може да направим това бързо, защото има възможност още в първите дни на Народното събрание да бъдат направени тези промени. Вземане на мерки за изнесените пари зад граница, е друг приоритет, каза Яне Янев.