Това е битка за достойнството ни, за бъдещето, за справедлива, модерна европейска България, заяви държавният глава


Скъпи българи. Благодаря на всички вас. Виждам хора от всички политически хоризонти, това не е случайно. Виждам млади и стари. И това не е случайно. Българската мафия постигна невъзможното - обедини почтените хора срещу себе си. От всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт. Българската мафия е безцеремонна, но днес гневът се излива на площада. Не на страха, мутри вън! Това обяви президентът Румен Радев, който излезе пред президентството, където са се събрали стотици хора по повод акцията на прокуратурата в президентството. С него бе и вицепремиерът Илияна Йотова. 


"Моля полицаите да се дръпнат, ние нямаме от кого да се страхуваме", заяви в началото на речта си Радев.


"Да изхвърлим мафията от изпълнителната власт. Да изхвърлим мафията от прокуратурата. Мафията използва прокуратурата за репресии. Българската мафия е безцеремонна, защото твърде много я търпяхме. Но гневът се излива на площада, заради лъжите и рекета", каза още Радев. 


"Това е битка за достойнството ни, за бъдещето, за справедлива, модерна европейска България. В тази битка ще бъдем заедно, които милеем за България. Ще си върнем България, мутри вън", заяви президентът. 


"Започваме битка за европейска България. В тази битка ще бъдем заедно - всички, които милеем за България. Искам да ви припомня думи, които са мое верую от много години: Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж", каза още държавният глава.


"Това е прецедент - не могат да стоят над народа", коментира Радев днешната акция в президентството.


"Продължаваме до пълна победа", завърши държавният глава след обиколката си при протестиращите граждани.