Извеждането на Виктория Русимова от апартамента й, който се намира на ул. „Преслав” 2 в Ботевград, се отлага за 13 април. До това споразумение стигнаха адвокатите на купувача и продавача на жилището. Разговорите в апартамента на Виктория продължиха повече от половин час. В тях участва и кметът на Общината Георги Георгиев. Той каза, че ще помогне на Виктория Русимова с лични средства в размер на 400 лева да си наеме адвокат и ще й предостави стая в общинска къща.


Както съобщихме по-рано днес, Виктория Русимова и Николай Гацев, който дойде с протестиращи от София и се представи за неин адвокат, се заляха с бензин. После Гацев бе задържан за 24 часа в РУП - Ботевград.


Припомняме, че 44-годишната ботевградчанка изпрати писмо до форум „Обединение” на протестиращите в София, в което заяви, че ще се самозапали, тъй като цял живот се бори с трудностите, а вече е изгубила и жилището си. Тя написа, че е избрала датата 27 март, тъй като тогава трябва да напусне жилището си, което преди близо четири месеца е продедено от съдия-изпълнител.
През 2007 г. Виктория  е изтеглила кредит от 10 хиляди лева, които не е успяла да върне. Останалата част от заема е погасена от поръчителя, който след това завежда съдебно дело. Тъй като в жилището имат дял и нейни роднини, те са се съгласили да бъде продадено от съдия-изпълнител.