Товарен влак е блъснал линейка рано тази сутрин край Карнобат, съобщи Флагман.БГ. От зверската катастрофа на място е починала 64-годишната фелдшерка Мария Мушева, а с опасност за живота в МБАЛ - Бургас е настанен шофьорът Димитър Димитров - и двамата са от Карнобат.

Жестоката катастрофа е станала снощи около 1 часа. Според запознати водачът на линейката не се е съобразил с подадения звуков и светлинен сигнал на прелеза и тръгнал да сече пътя на влаковата композиция, която буквално е помела автомобила на спешната помощ.

От МВР съобщиха, че около 01:00 часа тази нощ в Районно управление „Полиция"-Карнобат е получено съобщение за допуснат пътен инцидент на третокласен път на 1 км по посока с. Мъдрино - Карнобат, при който линейка „Ситроен Джъмпер", с бургаска регистрация, управляван от 58-годишния Д.Д. от Карнобат, не спира на задействани светлинен и звуков сигнал за преминаваща влакова композиция. Поради това линейката е блъсната от товарния влак, движещ се от Шумен към Карнобат. От пътнотранспортно произшествие на място е загинала пътуваща с линейката фелдшерка - М.М., 64-годишна от Карнобат. Водачът на линейката - Д.Д. е настанен за лечение в МБАЛ - Бургас с фрактури на двете ръце със скъсвания на сухожилията, фрактура на лявата подбедрица и фрактура на едно ребро, с опасност за живота.

Линейката, която катастрофира на жп прелез, се е връщала от другия пътен инцидент със загинал в Бургаско, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Катастрофата между влаковата товарна композиция, движеща се от Шумен към Карнобат и линейката „Ситроен Джъмпер”, с бургаска регистрация, е възникнала на обезопасен ж.п. прелез, през който водачът на линейката преминал без да се съобрази със задействаните светлинен и звуков сигнал за преминаващ влак. Загиналата при инцидента фелдшерка заедно с колегата си – Д.Д. – водач на линейката посетили преди инцидента друга самостоятелна катастрофа със загинал мъж – тази, възникнала около 22.45 часа снощи по четвъртокласния път от с. Везенково в посока с. Велислав, общ. Сунгурларе. Вследствие опита на 34-годишния Т.С. от с. Велислав ръчно да избута пропадналата задница на автомобила си „Опел Кадет”, с бургаска регистрация, същият го повлякъл и убил на място.

По двата случая са образувани досъдебни производства, които се водят съответно в „Транспортна полиция”-Бургас и Районно управление „Полиция”-Сунгурларе.