За втори път художникът Симеон Кръстев ще представи творчеството си в Ботевград. Неговата изложба-живопис е озаглавена „Завръщане”и ще бъде открита официално на 4 април от 17 часа в зала „Орханиец” на Исторечески музей – Ботевград. Специално за изложба творецът е нарисувал портрет на Стамен Панчев.


Симеон Кръстев завършва Художествената академия в гр. Лодз, Полша, през 1975 г., специалности „Графичен дизайн” и „Живопис”. Участва във всички изложби на графичния дизайн след 1976 г. досега, в национални и общи изложби на плаката. Има публикации в българската преса и в чуждестранни специализирани издания като GRAPHIS, PROJEKS, ИЗКУСТВО, GRAPHIS POSTERS. Негови творби са публикувани в каталози от биеналета и триеналета на плаката от Тояма, Лахти, Варшава, Монс и др. От 1977 г. до 1993 г. работи като художествен редактор в издателствата „Септември” и „Спектър”. ОТ 1994 г. – в рекламно-издателска къща „Стедон Комерс”, като артдиректор в оформлението на редица периодични и рекламни издания. Дългогодишен оформител на престижния Каталог на българската мода – „Алманах на българската мода”, под съставителството на проф. Любомир Стойков. Автор на стотици отпечатани плакати – филмови, политически, спортни, социални, оперни и театрални. Оформител на пощенски марки, фирмени лога и графични знаци, на каталози и книги. Работи активно в художественото оформление за конгреси, избори, политически акции и др.
Участва в редица международни изложби - Мексико, Аржентина, Бразилия, Москва, Полша, Белгия, Холандия, Финландия, Франция.