Тази вечер във фоайето на зала „Арена Ботевград” бе открита изложба под наслов „Ден за спорт, здраве и нови приятели”, посветена на Деня на спорта, който се отбелязва на 17 май. В нея със свои картини участват утвърдени имена на българското изобразително изкуство, местни художници, талантливи деца и ученици. Приветствие към участниците и присъстващите в залата поднесе Петко Колев – директор на общинско предприятие „Балкан”. Той изрази надежда, че и в бъдеще зала „Арена Ботевград” ще бъде домакин на подобни събития.

Програмата по откриването продължи с изпълнения на оперната певица Татяна Спиридонова. Като поздрав за всички гости прозвучаха арии от оперите „Силата на съдбата” и „Тоска” и песента „О, соле мио”.

Председателят на СБХ Ботевград Володя Казаков благодари на художниците, които откликнаха на поканата да участват в изложбата. Той определи събитието като историческо, тъй като за първи път спортна зала „Арена Ботевград” става сцена за изява на творци в областна на изобразителното изкуство, както и на оперни изпълнители.

При откриването на изложбата много от детските рисунки бяха изкупени. Средствата от тях ще бъдат дарени на Дома за деца, лишени от родителски грижи, в село Гурково.

Изложбата в зала „Арена Ботевград” ще бъде на разположение на посетителите и утре – 19 май, а след това ще бъде преместена в Исторически музей – Ботевград.

Припомняме, че в изложбата са подредени картини на Иван Яхнаджиев, който отдели от времето си, за да рисува заедно с ученици от ПМГ "Акад.проф.д-р Асен Златаров" и с деца от Дом "Надежда" в Гурково, Веселин Дамянов, Васил Мишев, Деница Денева, Симеон Кръстев, Динко Ненов, Николай Георгиев, Мария Георгиева, Володя Казаков, Венетка Нитова, Борислав Витков, Димитър Евстатиев, Златка Пентова, Радослав Нейчев, Веска Георгиева, Зоя Петкова, Силвия Павлова, Даниел Вутков, Елена Пеева, Бистра Копанаровa, Ванко Бърдаров. Със свои рисунки участват и талантливи деца от учебните заведения в община Ботевград.