Ромската перла  Софи Маринова  изнесе тази вечер невероятен концерт пред буквално препълнен салон. Близо 1000 човека, предимно от нейния етнос имаха възможността да станат свидетели на невероятните й изпълнения.
Преди нейното появяване на сцената, танцьори от Ансамбъл „Балканска младост” изпълниха няколко танца за „подгрявка” на публиката.
След тях, макар да започна с половин час закъснение, тя изпълни ангажимента си към публиката и в продължение на един час поднесе най-хубавото от своя репертоар.
Започна с химна на ромите „Джалем, джалем”. След това всичките си песни  бяха нейният подарък  за предстоящия Международен ромски празник, който в Етрополе ще бъде отбелязан утре от 10:00 часа на поляната пред пречиствателната станция за отпадни води, недалеч от „Болерото”.
За някои от песните извикваше на сцената млади, с безспорен певчески талант, изпълнители. Изпълниха и част от съвместния проект на Софи Маринова и младежкият духов оркестър към читалището.
И тъй като не за първи път тя излиза пред своя публика, тази вечер също не за първи път показа, че при тези срещи тя се раздава на сцената без остатък.
Богатата и много красива кошница от кмета инж. Богомил Георгиев, заедно с топлите му думи към изпълнителката бяха най-малкото, което Софи Маринова заслужи тази вечер. Останалото е обичта на хората и признанието им за нейния талант.  Тези, които биха оспорили написаното, нека да знаят, че за всеки влак си има пътници.