За пореден път църковният хор при храм „Успение на Пресвета Богородица” в Ботевград се представи блестящо.


По покана на организаторите – община Корфу и Негово Високопреосвещенство Архимадрит Спиридон Скордилис, църковният хор при храм „Успение Богородично” Ботевград с диригент Милена Спасова взе участие във Втория фестивал на православната музика – 5-7.04.2013г. Във фестивала се изявиха общо 30 църковни и светски хорове от Корфу и съседните острови. Ботевградският хор бе единственият чуждестранен хор, поканен за участие. Това стана със съдействието на маестро Антони Живков – бивш диригент на хор „Стамен Панчев”.
Особен интерес и за организаторите, и за публиката предизвика репертоарът на хора и специфичното полифонично пеене. Изпълненията на хористите бяха приети с възторжени аплодисменти от страна на публиката.
За участието си хорът беше удостоен със специална грамота и индивидуални подаръци. В рамките на фестивала съставът участва в света божествена литургия в църквата „Богородица Влахерна”. Литургията бе отслужена от местните свещеници и отец Алекси Дамянов.
По време на пребиваването си на остров Корфу, хорът се радваше на изключително внимание от страна на организаторите и лично на архимандрит Спиридон Скордилис. Участието на ботевградския състав на фестивала бе осъществено с лични средства на хористите. Хорът получи много предложения за бъдещи участия и осъществи ползотворни контакти с другите участници.


Информацията и снимките са предоставени от църковния хор.