„В Община Ботевград сигнали за бедстващи хора няма“ – това заяви пред местните медии днес кметът Иван Гавалюгов. -Има няколко сигнала, подадени до общинската администрация, за проблеми, създадени от обилните дъждове през последното денонощие. В Трудовец водите на река Бистрица са излезли от коритото си в долната част на селото. Там и в момента по отстраняването на проблема работят служители на ОП БКС и „В и К Бебреш“. Прочистват наново реката, правят диги, където е нужно издълбават коритото, съобщи той. 


От Врачеш също е постъпила информация за сериозно покачване на нивото на река Чешковица. Тази сутрин имаше опасност тя да излезе от коритото си. За щастие дъждът спря и реката намали нивото си.


"Имахме и сигнали от Елов дол. Там поройни дъждове са отнесли значителна част от трошено-каменната настилка по улиците към махалите. Имахме и сигнал, че един мост е пропаднал на пътя, който преминава през селото в посока Боженица. Когато се нормализира обстановката там, ще огледаме щетите и веднага започване възстановяване. Този мост не е голям, но беше проблемен. Няколко пъти сме подавали сигнали до държавните институции за отпускането на средства за ремонт. До този момент обаче обратна реакция няма", сподали кметът Гавалюгов. 


За всички съществени проблеми, вследствие на проливиния дъжд, общината ще изпрати информация към Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет. 


„В цялата община се предприети превантивни мерки, за да се избегнат наводнения и проблеми с дъждовните води. Реките се обхождат ежечасно, непрекъснато следим и прогнозите за времето“ – съобщи още кметът Иван Гавалюгов.