Балкан излезе с предложение БФБ да увеличи броя на финалистите при кадетките


 


Четири от зоналните турнири за различните възрасти ще бъдат в Ботевград. Домакинството се дава не по оферти, а за първото място на отбора в проведените досега регионални първенства.


Една от зоните е за юноши и ще бъде на 20 и 21 април. В нея 5 отбора ще спорят за 2 места на финалите - Балкан, Шампион 2006, Рилски спортист, Академик Пловдив и Раковски.


 


Зоналният турнир за кадети също ще бъде в Ботевград. Все още обаче не  са известни съперниците на Балкан. Вчера се изиграха последните мачове от първенството на Зона Рила. В тях Балкан постигна две победи - над Рилски спортист  със 76-60 и над Видабаскет с 67-57 и остана на първото място без нито една загуба. В пряк двубой за второто място Рилски спортист се наложи над Видабаскет с 67-57.


 


Все още не са известни съперниците в зоналния турнир и на момчетата на Балкан до 12 години, на които треньор е Виктория Маринова.


 


Любопитна е ситуацията при кадетките, където нашият град също ще бъде домакин. Интересното в случая е, че докато при кадетите финалистите са 12, то при кадетките от БФБ са решили да са 8. В тази връзка от БК Балкан и персонално от треньора Михаил Михайлов бе направено предложение към федерацията за увеличаване броя на отборите на 12. То е подкрепено от още няколко клуба - Асеновец 2005, Тони 7, Хасково 2012, Локомотив Стара, Перущица - директно от кмета на града, и дори от Академик Пловдив, въпреки че клубът тази година няма отбор в тази възраст.


 


Единствено за девойките и момчетата до 14 години на Балкан зоналните турнири ще бъдат в други градове. При девойките на 21 април Балкан ще спори за 2 места на финалите на турнира в София с отборите на Левски и Росица Поликраище. Първенството на обединената зона Витоша, Рила и Родопи все още не е завършило. Последният турнир ще бъде в Ботевград на 15 април, понеделник, когато девойките на Балкан с треньор Михаил Михайлов ще изиграят два мача - с Левски от 10.00 ч. и с Академик Пловдив от 12.15 ч.