"Все още много българи са на мнение, че политиката е мръсна работа и че в политиката се вършат мръсни неща", каза в обръщение към партиите по повод старта на предизборната кампания президентът на република България Росен Плевнелиев.

"Искам да вярвам, че като народ българите са извървели много дълъг път. Политиците също трябва да го покажат", добави той.

"За всички трябва да е ясно, че на 12 май българският народ очаква да се проведе промяна", добави още държавният глава.

Плевнелиев заяви, че първото му послание към партиите, участващи на изборите е: "Чуйте, хората".

"Вторият ми апел е: "Работете за доверието". Само така ще излезем от социалната и политическа криза. Доверието се печели трудно", каза държавният глава. "Предстоящата предизборна кампания дава възможност на всички партии да заздравят връзката демокрация - политик", поясни още той.

"Трето ми послание към участниците в предизборната кампания е: Не обещавайте всичко, а само това, което може да изпълните. Това е част от начина да се върне доверието на българското общество", заяви Плевнелиев.

"Компроматната война не е решение. Компроматите няма да впечатлят българския избирател. Нашата голяма отговорност е да върнем доверието на гражданите", поясни държавният глава.

„Хората ще дадат своето доверие на тези, които дадат реалистични и изпълними обещания. Разчитам на отговорно поведение на политическите партии. Поех ангажимент да ползвам правомощията си на президент да дам гласност на дефинираните от гражданите проблеми”, каза Росен Плевнелиев.