Корнелия Нинова е завършила юридическия факултет на СУ „Климент Охридски”. Тя беше народен представител от парламентарната група на БСП в 41-то Народно събрани. Корнелия Нинова е водач на кандидатдепутатската листа на 26 МИР – София област.


Ето какво каза  Корнелия Нинова за читателите на botevgrad.com:


Ще водим позитивна кампания
По време на предизборната надпревара ще се срещнем лице в лице с хората от селата и градовете на Софийска област. Ще ги запознаем с нашите конкретни предложения за решаване на въпросите им. Залагаме на директни срещи с жителите на общините, за да чуем какви са техните проблеми.


Ангажираме се да разкрием 250 000 работни места
Силна социална политика – това е един от основните приоритети в предизборната програма на БСП. Политика, базирана на развита икономика. Първа наша грижа ще бъдат работните места и доходите. Ангажираме се да разкрием 250 000 нови работни места за четири години, да върнем швейцарското правило за увеличаването на пенсиите всяка година, да „замразим” възрастта за пенсиониране - да не се повишава повече, както при реформата на ГЕРБ, да възобновим коледните помощи за пенсионери, майчинството да стане колкото минималната работна заплата, а до края на мандата ни тя ще стане 450 лева. Ще помогнем на малките и средни предприятия, за да се развива икономиката и да има приходи за социална политика. Тази помощ ще бъде в три посоки: изплащане от страна на държавата на всичко, което дължи на малките и средни предприятия и възстановяване на ДДС и акциз в срок; намаляване с една трета на регулаторни, лицензионни, регистрационни, разрешителни режими и административни такси и тежести; осигуряване на ресурс в размер на 500 000 000 лева на Държавната банка за развитие, откъдето малките и средни предприятия да получават по-лесно кредити за развитие да дейността.
Предвиждаме силна политика в областта на земеделието. Тя включва специален закон за кооперациите и тяхното развитие, слагане на таван на субсидиите за една фирма и насочване на субсидиите предимно към отглеждане на животни и производство на плодове и зеленчуци.
За да помогнем на младежите при намиране на работа, държавата ще се ангажира в срок до четири месеца да осигури първото работно място на лицето, завършило висше образование. В разговори с бизнеса и с висшите учебни заведения сме уточнили програма, съгласно която бизнесът ще дава заявки за свободните работни места, които ще разкрие, а висшите учебни заведения ще ги залага в своите програми, за да подготвят необходимите специалисти.
На фирма, която плаща стипендия на студент и му гарантира работно място, ще й бъде намалено данъчното облагане с направения разход за този студент.
Петте години на обучение във висше учебно заведение ще се зачитат за осигурителен стаж. В момента таксата за висше учебно заведение е 75 на сто от издръжката, ще я намалим на 25%.


Трябва да се спрат кражбите в горите  
При обиколките ни в Софийска област видяхме изключително лошата четвъртокласна пътна мрежа. ГЕРБ хвърли всички пари в магистрали, до които хората от малките населени места няма как да стигнат. Смятам, че трябва да се обърне внимание на този проблем.
В различни общини има проблеми във ВиК-сектора. Необходимо е да се осигури нормално водоснабдяване на населението. Проблемът със сечта в горите също е на дневен ред. Трябва да се спрат кражбите в горите и унищожаването на природата.  


БСП ще спечели изборите в София област
Радостно е, че пет социологически агенции сочат, че в София област БСП ще бъде водеща политическа сила. Както казах вече, с много силна кампания ще успеем в предизборната надпревара.        



Листата на БСП за 26 МИР ще бъде представена на 16 април /вторник/ от 18 часа в големия салон на читалище „Христо Ботев” в Ботевград. Програмата ще продължи с най-новия спектакъл на Нешка Робева.
На откриването на кампанията на БСП в Ботевград ще присъства Георги Първанов.