Още откакто започнаха да се занимават неформално с една от най- атрактивна дисциплина в планинското колоездене - екстремното спускане, или даунхил, младите ентусиасти от Ботевград си бяха поставили като една от целите да създадат свой клуб. Най-вече чрез родители и съмишленици те поискаха съдействие от общината, и го получиха. Чрез ръководството на спорта в общинската администрация бе направено необходимото за реализиране на този техен замисъл. И от тази вечер  той вече е факт.


На учредителното събрание, проведено в малкия салон на читалището, бе приет уставът на новия клуб, който ще се казва DH Knights. Избран бе и управителен съвет от трима души - Красимир Александров, Румен Дончев и Тодор Цеков. Това ръководство излъчи и своя председател - Красимир Александров, който от доста години се занимава с велосипеди и оказва неоценима помощ на младите състезатели.


Скоро започва и състезателният сезон. Рицарите на даунхила, каквото е наименованието на новоучредения клуб, се готвят сериозно за своите участия.