"Политиката не е всичко в този живот, макар че за мен политиката е неразделна част от моя живот", каза в ефира на БТВ и предаването "Тази събота" Юнал Лютфи, бивш депутат от ДПС.

"Оттеглям се от политиката по няколко причини. Първо, обществото в България желае нови лица. Политиката е в криза, парламентаризмът е в криза", смята той. "В крайна сметка трябва да отстъпя на по - младите, въпреки че имаме примери в политиката, в които е имало партии с нови лица, а сега тях ги няма в Народното събрание", каза Лютфи.

"Трябва да се даде път на по - младото поколение", категоричен бе отново той.

Относно това, че Лютви Местан остава в политиката,  Лютфи заяви, че Местан има капацитета да изведе партията до едни нови по - добри резултати. Според него Местан има капацитет.

Юнал Лютфи заяви, че е разговарял на четири очи с Ахмед Доган относно желанието си да се оттегли от политиката. По думите му тогава Сокола му е казал: "Продължавай да бъдеш доайен в политиката. Благодаря ти!".

Лютфи разказа за семейството си и родното си място. Той сподели, че е силно привързан към Харманли, където е роден.

Бившият депутат сподели още, че той не е излязъл все още напълно от политиката и допълни, че 23 години е бил отдаден на ДПС и няма как сега да се отдели от Движението.

Лютфи разказа още, че нито един бизнесмен не е поставял условия пред Ахмед Доган.