Крадецът, който задигна последен модел джип „Рейндж Роувър Евок” и при оттеглянето си блъсна шефа на ДАНС, се е опитал след инцидента да избяга през бордюра, разделящ двете платна на бул. „България”. Това сочат данните от първоначалния оглед на мястото на произшествието в центъра на София, съобщава в. „Монитор”.

При удара обаче със служебното „Пежо 407”, с което председателят на родното ФБР Константин Казаков отивал към летището, белият всъдеход спукал една от гумите, а педалът на газта потънал.

„В единия край на жилото за газта има потенциометър, който може да се е повредил. Възможно е също и пружината, която връща педала, да се е извадила и затова крадецът вече да е видял, че щетите са големи и не може да продължи, поради което да се е прехвърлил в следващото го „Ауди”, коментираха запознати.

Ден след катастрофата основната версия на полицията е, че зад кражбата на роувъра стои един от най-изпечените столични апаши, носещ прякора Хастара. От месец кримигероят разполагал с техника, с която се пали от място хитовият модел „Евок” на английската марка. Засега обаче остава неясно какво е довело до нелепата ситуация, в която топкрадец се удря в разузнавач номер 1 – Константин Казаков. Една от версиите е, че шофьорът на пежото е решил да спре на жълто, вместо да даде газ и да мине през кръстовището, по което няма камери. „Тази маневра може да е изненадала каращия с висока скорост зад него крадец”, коментира катаджия с дълъг стаж.

Възможността воланът на роувъра да се е заключил в движение също не се изключва, но е по-малко вероятна, тъй като след запалването на автомобила с новия обучен ключ кормилото автоматично се отключва, информира още "Монитор".

Задигнатият роувър е лизингов и е бил застрахован. Екстравагантният модел бил шофиран от 35-годишната силиконова красавица Калинка. Дамата живее в Б вход на новопостроена кооперация в кв. „Манастирски ливади”. Когато нощувала на този адрес, собственичката го прибирала в подземния гараж, откъдето по-трудно можело да бъде откраднат. Когато имало свободни места, го оставяла и пред блока. В нощта на кражбата джипът се намирал на улица „Славище” 8 на ъгъла на нова кооперация в кв. „Лозенец”.