Кандидатите за народни представители от „Коалиция за България” Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Александър Паунов и Катя Симеонова се срещнаха на 14 април с жители на община Правец в Музейния комплекс „Родна къща на Тодор Живков”. По-рано през деня, заедно с кмета на общината Румен Гунински, те разговаряха за проблемите на селата с хората от Джурово, Осиковица, Равнище, Видраре, Своде и Разлив. Високата безработица, обезлюдяването на малките населени места, ниските доходи и битовата престъпност са основните проблеми, които тревожат хората тук.
"Трябва да спечелим, защото имаме решения за тези проблеми. Ще възстановим практиката от наше време доходите да се увеличават с толкова, колкото се увеличават и цените. Ще замразим възрастта за пенсиониране, защото ГЕРБ направи така, че младите днес да не могат да дочакат пенсия. Първа грижа са ни и майките, чието обезщетение за майчинство в момента е под прага на бедността. Ние предлагаме то да бъде колкото минималната работна заплата", каза Нинова и допълни, че в сферата на здравеопазването БСП предвижда изграждане на модерни спешни центрове в населените места.
Според нея въпросът с липсата на лекари и учители в по-малките населени места може да се реши, като се приеме те да получават 50% по-висока заплата от колеги им в големите градове.
"Опонентите се опитват да ни атакуват с въпроса откъде пари за такава политика. Отговорът е, че има пари, които от една страна могат да дойдат от намаляване на контрабандата, а от друга – от по-доброто разпределение на средствата в държавата", категорична бе Нинова. Тя даде пример, че парите на МВР за подслушване за 4 години са били 400 млн. лв, а увеличението на пенсиите е щяло да струва 360млн. Представителят на Правец в кандидат-депутатската листа Катя Симеонова представи идеите на БСП за младите хора в страната: "Приемам участието ми в листата като отговорност както към поколенията, градили България, така и към моето поколение, което в по-голямата си част е без работа. Държавата може и трябва да осигури първо работно място на завършилите образование, като стимулира с различни облекчения работодателите."