ПГТМ „Христо Ботев” ще бъде представена в традиционния ежегоден международен форум „ТФ ФЕСТ” 2013 от две учебно-тренировъчни фирми – „АВИС” – за производство на модни облекла, и „ИДЕАЛ” – за търговия с мебели. Всеки от екипите е съставен от пет ученици от 11 "д" клас, специалност "Бизнесадминистрация". Техни ръководители са Диана Къндева и Надежда Василевска.


Международният панаир се провежда в Пловдив от 18 до 19 април. Тази година в него участват над 125 учебно-тренировъчни фирми. Сред тях са представители на професионални гимназии от Румъния, Македония, Черна гора, Австрия, Люксембург и други държави.


Организатор на форума е Министерството на образованието, младежта и науката.


ТФ ФЕСТ влезе за първи път в панаирната програма през октомври 2005-а год.
Международният панаир на тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ се ръководи от правила, определени от Световната мрежа на тренировъчните предприятия.


Целта на форума е да популяризира идеята за тренировъчните предприятия (те са виртуални). Чрез тях се демонстрира на живо метода за интегрирано обучение по икономика, информационни технологии, бизнес администрация и чужди езици под формата на копие на реална фирма. По време на събитието се осъществява среща на реалния бизнес с бъдещи участници в пазара на труда.


На този форум тренировъчните фирми имат възможност да се запознаят с потенциални фирми ментори (реални предприятия), да подберат кандидати за реализация на стажантски програми.


По време на Феста мениджърите на тренировъчните фирми имат възможност да представят публично своята работа, да водят директни търговски преговори и да сключват сделки, взаимно да се опознаят и да установят полезни контакти.