Библиотеката към Народно читалище „19 февруари” в Скравена се включи в националната кампанията „Походът на книгите” – 2-23 април с редица прояви, посветени на Международния ден на детската книга и Международния ден на авторското право.


Вчера в библиотеката бе реализирана поредната изява, свързана със 120 години от рождението на Елисавета Багряна. Присъстващите ученици гледаха презентация за живота и творчеството на поетесата, решаваха кръстословици и оцветяваха картинки по нейни творби, подреждаха тематично заглавия на стиховете й. Това съобщи библиотекар Цанка Йорданова.


„Инициативите в библиотеката стартираха на 2 април. Отделни дни от месеца посветихме на творчеството на Андерсен, братя Грим, Астрид Линдгрен. Имаше повишен интерес от страна децата, каквато всъщност е основната цел на националната кампания „Походът на книгите”. На 23 април, когато отбелязваме Международния ден на авторското право, в библиотеката отново ще се състои проява по повод 120 години от рождението на Багряна, но този път тя ще бъде предназначена за големите читатели”, сподели още Цанка Йорданова.