С постановление от днес Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров за престъпление по чл. 302 а от Наказателния кодекс за подкуп в особено големи размери и представляващ особено тежък случай.

Административният ръководител на СГП Николай Кокинов е уведомил днес министъра на вътрешните работи за образуваното досъдебно производство и е отправил предложение за предприемане на мерки по реда на Закона за МВР спрямо директора на ГДБОП.

Във връзка с получените в СГП сканирани копия на класифицирани документи, прокуратурата уведомява, че в хода на извършената проверка, започнала на 17 април, от МВР и ДАНС са изискани оперативните дела, водени срещу Флоров. От анализа на получените по електронен път материали се установява, че те са идентични с документите в оперативните дела /общо четири/.

В хода на разследването, което ще се провежда от следователи от Следствения отдел на СГП, ще се събират доказателства и за евентуално извършено престъпление по чл. 357 НК /разгласяване на класифицирана информация/, посочват от прокуратурата.