Няколко сайта, мобилно приложение и две телефонни линии дават възможност гражданите да подават сигнали за нарушения по време на предизборната кампания, както и в деня на гласуването за парламент на 12 май.

Сайтът "За честни избори" (www.fairelections.eu) за четвърти път от 2011 г. насам ще помага на потребителите да сигнализират за изборни нарушения.
Сайтът се поддържа от Института за развитие на публичната среда  и от там уверяват, че потребителите, подали сигналите, остават анонимни, тъй като данните за подателя се криптират.
От асоциация "Прозрачност без граници" също са се ангажирали с голяма информационна кампания за парламентарните избори. Инициативата "Сам избирам" (samizbiram.bg), финансирана от фондация "Америка за България", освен наблюдение на изборния процес и обществен договор за честни избори между партиите и неправителствените организации, предлага e-mail - alac@transparency.bg, и гореща телефонна линия - 0800 11 224, на които да бъдат подавани сигнали за нарушения.

От МВР също ще открият телефон, на който ще могат да се подават сигнали за изборни нарушения. Това ще стане на 25 април.