Зловеща версия нищи полицията в Пловдив за изчезналия 3-годишен Асен. От него няма и следа от 17 април. Той е обявен за издирване два дни по-късно.

Сред основната версия на униформените е, че детето е жертва на някакъв инцидент, при който е починало, след което е било скрито от майката. Разследва се и дали момченцето не е било прибрано от някого или отвлечено. Няма данни съпругът на майката Мария - Кольо, който живее и работи в Германия да е пресичал границите на България и той да е отвлякъл малчугана.

Претърсен е основно районът на детската площадка, където майката твърди, че е оставила сина си в пясъчника, за да отиде до магазина. Подозрително е, че абсолютно нито един очевидец не е видял само дете в парка.

Мария и 7-те й деца живеят в дома на приятел на бащата Кольо на пловдивската улица „Шумен”. До миналата година обитавали къща в съседното село Строево, но когато се преселили в Пловдив, приятелят ги приютил.

От семейството вече са изведени две от децата, предстои останалите три днес да бъдат настанени от социалните работници в социален дом. Ромската фамилия има и голямата дъщеря, която е семейна, обясниха нашите източници. С малчуганите работят психолози, майката е с психически отклонение и комуникацията с нея е трудна.

Основната и дейност е да рови по контейнерите. Със случая се занимава отдел „Криминална полиция” към ОДП Пловдив. Ангажирана е групата по издирвания към криминалистите. Претърсени са всички горещи точки в града, а от 19-ти април, когато детето е обявено за общодържавно издирване, то е приоритетен случай на всички районни управления на територията на областта.