Спортните мероприятия са в изпълнение на Областната програма „Заедно за здравето и сигурността на децата”- реализирана от ОДМВР- София, РИО София- област и Областна администрация на Софийска област.


На 24 април в спортна зала „Христо Стоичков” в Етрополе се проведе турнир по футбол за ученици 3-4 клас. В надпреварата сили премериха възпитаниците на СОУ „Христо Ясенов”, ОУ „Христо Ботев”- гр. Етрополе, ОУ „Георги Бенковски”, с. Малък Искър и връстниците им от ОУ „Христо Ботев”, с. Лопян. Турнирът беше открит от г-жа Росица Христова, зам. кмет на община Етрополе и г-н Христо Андреев, началник на регионалния инспекторат по образованието. От страна на ОДМВР- София  присъстваха  началникът на районното полицейско управление  гл. инспектор Пламен Петков и Елена Тонева от Детска педагогическа стая. След оспорвана игра, съпроводена с много адреналин и спортен хъс, първото място заеха домакините от ОУ „Христо Ботев”, следвани от отбора на СОУ „Христо Ясенов”. На трето място се класираха малчуганите от с. Малък Искър, а на четвърто- малките футболисти от с. Лопян. На призьорите бяха връчени купи и медали, всички участници получиха грамоти и топки.
Областно състезание по безопасност на движението се проведе и в Елин Пелин.   Официален старт на състезанието дадоха г-жа Ангелина Димитрова, зам. кмет на община Елин Пелин и г-н Христо Андреев, присъстваха още г-н Рангел Рашев от РИО София- област, инспектор Елена Тонева, а за стриктното изпълнение на поставените задачи следяха г-н Светослав Кръстев от Българската федерация по приложно колоездене и инсп. Любомир Рангелов от сектор „Пътна полиция”.   /от сайта на МВР/