Общинският съвет подкрепи предложението на кмета Георги Георгиев за промяна на собствеността на закрития плувен комплекс „Васил Левски и пенсионерските клубове от частна в публична общинска собственост. Това стана на вчерашното заседание на местните депутати.
„Промяната на собствеността ще възпрепятства продажбата на въпросните обекти. След мен може да дойде кмет, който да поиска да ги продаде” – така кметът Георги Георгиев отговори на питане на съветника Иван Гавалюгов. Георгиев каза още, че площад „Форум” и новата спортна зала също ще бъдат обявени за публична общинска собственост след изграждането им. Той добави, че към края на тази година ще внесе докладна в ОбС, в която ще поиска промяната на публична общинска собственост в частна общинска собственост да става с подкрепата на всички съветници.
По време на обсъждането общинският съветник Цветан Цолов попита дали все пак няма конфликт на интереси при колегата му Йордан Йорданов, който е управител на плувния комплекс. Кметът Георгиев отговори, че съветникът Йорданов се води на друга длъжност в дружество „Балкан”. „Той не е назначен на работа нито от Общинския съвет, нито от кмета, а от изпълнителния директор на спортното дружество”, подчерта Георги Георгиев.