На традиционното зрителско гласуване всеки вторник, аудиторията на предаването уж набеляза Криси за Къртицата. Всички зрители реагираха, че това е лъжа и е невъзможно да са дали парите си за смс-и срещу най-кротката и безразлична участничка.


"Просто нямаше как 38 процента от пращащите СМС-и да заподозрат най-кроткия и безконфликтен играч", бяха основните коментари.


По тази причина Опосумите бяха прекръстени на Хлебарките. Заради подозрителното му държание, навика да манипулира, да си вре носа навсякъде и да дава свежи акъли, бе номиниран и Гибона, но този път от играчите. Той доста се оклюма, даже и се обиди, но все пак трябваше да се яви с Кристина на тест. И точно тук започна най-голямата манипулация на самите зрители.


На двамата се задаваше един и същ въпрос, който излизаше пред тях на лаптопа, а те трябваше да отбележат верния отговор. Кристина се справяше бързо, докато Гибона се взираше в малкото екранче с новите си очила. Но накрая обявиха, че той е отговорил с 29 секунди по-бързо от съперничката си. Ако тази игра има претенциите да е поне малко честна, на всеки играч трябва да се отчита времето пред зрителите. Никой не иска да знае какво са отговорили заподозрените, но поне трябва да се вижда времето, за което са го направили. Защото никой не вижда екраните им, камерата не дава кога цъкат с мишката и изведнъж Иван обяснява, че Кристина била по-бавна. По кой начин да повярваме, като гледахме двама души пред лаптопи, след това Иван обяви, че имат равен брой верни отговори и накрая, че Крисина била по-бавна, питат логично зрителите.


Според тях играта е абсолютно нагласена, тестовете нямат никакво значение и който решат продуцентите, него оставят. Като преди това номинират опонента му уж от името на зрителите. Целта е ясна. Да се махнат първо от играта случайните играчи, а не известните. Доказва го и случилото се досега - трима изгонени - и тримата от така наречената гражданска квота. Иначе виповете са си вътре.


Другата причина да е бил манипулиран вота срещу Кристина е вероятността тя да е имала предварителен договор, в който да е упоменала изрично, че около тази дата трябва да излезе и продуцентите са били длъжни да се съобразят с изискването й. Тези съмнения са пробудени и заради не особено емоционалното й напускане на Базата.