Неприемливо е на разумните искания на хората за промяна в страната да се отговаря със СРС-та десет дни преди изборите, смята държавният глава Росен Плевнелиев.

Той коментира информацията за записи, излязла в публичното пространство и посочи, че не може да се съгласи с тази практика.

По думите му, му е омръзнало от темата СРС-ата и бръмбари предизборно. Важен е гласът на народа. Преди един месец правителството подаде оставка. Даваме ли си сметка защо, попита президентът. Той призовава всички да се отнесат сериозно към българския избирател.

Като президент категорично подкрепям усилията на институциите - трябва да се стигне докрай. Не може повече да заливаме българските граждани със скандали, "бръмбари" и СРС-та. След като сме започнали, ще стигнем докрай. Държавният глава каза, че е човек, който вярва в институциите и в тяхната компетентност. Плевнелиев посочи, че служебното правителство е развързало ръцете на прокуратурата и на всички компетентни органи и заяви, че очаква бързи, адекватни действия и призова този път наистина да се стигне докрай.

Президентът счита, че сроковете, които са обявени от прокуратурата за проверката, са приемливи за него и за българските граждани. Той допълни, че прокуратурата е действала бързо и адекватно досега. Ще следим внимателно резултатите. От една страна, е важно да се види автентичността на тези записи, от друга гледна точка обаче трябва да се погледне категорично по-надълбоко, заяви Росен Плевнелиев.