На 27 април се проведе третото издание на международния турнир по олимпийско таекуондо за деца и кадети "Херея оупън". В състезанието, което бе в Зимния дворец в София, взеха участие над 800 състезатели от 5 държави.


"Сунг - ри Атлантик" участва с петима състезатели при децата и кадетите. Златен медал завоюва най-младият ни представител - 9 годишния Митко Стойнов, в категория 27 кг. Той преодоля и четиримата си съперници в борбата за златото, а на финала отказа още в първия рунд противника си.


Заради откровени съдийски грешки Иван Симеонов трябваше да се задоволи със сребро в категорията си. Той надигра двама опоненти, но на финала не успя да се пребори със съдиите.


При кадетите до 53 кг. Георги Стоянов остана с бронз. И трите му мача бяха срещу гръцки състезатели, а срещите му се реферираха преимуществено от гръцки съдии. На полуфинала се игра допълнителен рунд, в който състезателите на успяха да си отбележат точка и се стигна до реферско решение. Въпреки че Георги нанесе повече удари от противника си, беше и по-агресивен, реферите - трима от които бяха гърци, решиха, че гърчето повече заслужава победата.


Другите ни двама представители Владимир Николов и Кристиян Златев не успяха да спечелят медал. Най-близо бе Владимир, който спечели дебютния си мач при кадетите до 33 кг., но на четвъртфинала отстъпи, подобно на Георги, с реферско решение.