Когато приключат изборите, и когато се внесат събраните доказателства, ще мога да преценя, на база това, което е събрано, и ще предприема действия, които съответстват на обществените очаквания. Това каза пред журналисти заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, преди срещата със симпатизанти в град Каспичан.

Цветан Цветанов каза още, че е готов да се откаже от имунитета си, но когато приключат изборите, защото в условия на предизборна кампания и всичко, което се е случило през този период от време, на хората им изглежда доста съмнително случващото се с него.
„Винаги съм се ръководил от закона. Всяко едно разрешение, което съм подписал, е след надлежно искане от заявител, прокурор или оперативна служба, с разрешение от съдия, и тогава то е идвало за подпис при министъра на вътрешните работи. Никога, по никакъв повод, не съм разпореждал незаконни СРС-та, защото това няма как да се случи, в условията, в които работи системата. Както и при възможността да бъде осъществен парламентарен контрол, който беше въведен в 41-вото Народно събрание и то по лично искане на ГЕРБ”, каза Цветанов.

На молба за коментар за това, че двама служители от звено „Подслушване” са дали показания в Прокуратурата и на тази база са изградени заключенията, че Цветанов е виновен по случая, той отговори: „Не знам, какво е твърдението им и какво са казали те. Аз знам, какво съм правил, като министър на вътрешните работи. Всичко, което съм осъществил като контрол, и като възможност за работа с колегите, е минавало през директорите на службите. Докладът, който се прави ежедневно от директорите, е точно за законосъобразността на всички тези искания, които се дават за подпис на мен”.

По думите му, в периода, който беше маркиран в сигнала на Сергей Станишев, и който беше потвърден от Прокуратурата, в началния етап се е говорело за несъответствие на пътни книжки за период, в който той вече не е министър на вътрешните работи. Той се въздържа от коментар по повод това, дали това е политическа атака на опозицията срещу него.

„За голямо съжаление, някои големи политици се постараха, чрез съответните институции, да направят политическото си говорене. Но това са партии, които нямат политика, и които до сега, участвайки в управлението, никога не са носели политическа отговорност за безхаберията, които се случиха”, допълни заместник-председателят на ГЕРБ. На въпрос - кога Цветанов очаква да му бъде предявено обвинение, той отговори: „Нека видим, какви са събраните доказателства за това, което се тиражира от вчера, защото вчера имаше само едно прессъобщение, а два часа по-рано е имало пресконференция на главния прокурор Цацаров, и той нямаше нищо в тази посока”.