Отбелязваме най-големия християнски празник Възкресение Христово. На Великден почитаме възкресението на Господ Иисус Христос от мъртвите, което е основата на християнската вяра.
С мъките и смъртта си на кръста Божият син е изкупил човешките грехове. Денят на съживяването му се превръща в свято празненство за православните християни по целия свят.  


Стотици ботевградчани посрещнаха Възкресение Христово в храмовете. Свещениците отслужиха Света литургия и прочетоха Великденското послание на патриарх Неофит, в което се казва:
„В деня на Светлото Христово Възкресение пожелавам на всички православни българи да пазим вярата, да я преумножаваме в сърцето си, да творим дела на милосърдие и правда. Тогава нашият живот и животът на обществото ще бъде друг, и Христос Възкръсналият, Победилият дявола и смъртта – ще е с нас.
А ако Той е с нас, кой ще е против нас? (вж. Рим. 8:31)
Нека Възкръсналият Спасител вдъхне в нашите души твърда решимост да преуспяваме в доброто и укрепваме във вярата, надеждата и любовта! Да не допускаме злото, унинието и скръбта да ни завладяват! Нека с усмивка, топлина и жест на внимание да съгряваме сърцата на тези, които страдат и изпитват лишения, защото не е нужно много, за да се върне радостта в живота им!
Отправяме пасхално приветствие към всички наши духовни чеда и всички хора с добра воля с пожелание до всеки да достигне светлината на Христовото Възкресение и надеждата! Да възнесем горещи молитви към Господа да дарува живот в мир и благоденствие на нашите близки и целия български народ! Христос воскресе!”.


botevgrad.com честити на своите читатели светлия християнски празник. Бъдете здрави, щастливи и добронамерени един към друг! Нека има любов, разбирателство и благоденствие във всеки дом! 


Христос Воскресе!