Празничният Великденски концерт по повод събора на Ботевград, който се провежда на втория ден на Великден, събра десетки ботевградчани на площад „Освобождение”. В него взеха участие: смесен градски хор "Стамен Панчев", младата поп изпълнителка Любомира Вушева, Представителен танцов ансамбъл „Ботевград”,  Детски хор „Бонка Големанова” с ръководител Боряна Нешкова, Младежки духов оркестър и мажоретните състави, Църковен хор при храм „Успение на Пресвета Богородица” - Ботевград, Трио „Приятели” и Трио „Севера”. 


След програмата архиерейският наместник Тошко Димитров благослови жителите и гостите на Ботевград от името на Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил, който тази година не присъства на местния празника. Отец Тошко раздаде осветени кръстчета и дървени яйца на жителите и гостите на града, присъстващи на тържеството.


Великденска програма завърши с дегустация на козунаци, осигурени от дружество „Орханиец”. Те са произведени от фирма "Деси 92" - с. Врачеш. Част от средствата за козунаците са осигурени от Соня Вълкова, която е член на дружеството, и от съпруга й Вальо Вълков.


Съборът на Ботевград бе възстановен преди четири години по идея на Инициативен комитет, в който участват: ръководството на МВБУ, Църковното настоятелство при храм „Свето Възнесение Господне”, архиерейският наместник отец Тошко, отец Борис от Зелинския манастир, дружество „Орханиец”. Празничната програма се реализира от община Ботевград и Народно читалище „Христо Ботев” – Ботевград.