В общинския кръг на националната викторина „Да запазим децата на пътя”, който завърши преди около час, участие взеха отборите на ОУ „В.Левски”, ОУ „Н.Й.Вапцаров”, ОУ „Отец Паисий” – Врачеш, ОУ „В.Левски” – Новачене и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Скравена.
 
Състезанието се проведе на три етапа. По време на първия участниците решаваха тест по безопасност на движението. Вторият включваше викторина на същата тема, а третият бе по майсторско управление на велосипед.

Представянето на отборите наблюдаваше и оценяваше комисия в състав: Любомир Лазаров – шеф на СБА, Любен Лаков – представител на РПУ – Ботевград, д-р Иванка Томова и представителите на организаторите Цветолюб Савов – директор на ОДК и Антигона Николова – сълужител в детския комплекс.

Първо място в надпреварата завоюваха състезателите от Врачеш. Те ще представят общината в областния кръг на националното състезание, което ще се проведе на 24 април в Самоков. Второ и трето място заеха съответно отборите на ОУ „Васил Левски” – Ботевград и ОУ „Васил Левски” – Новачене.

Първенец в индивидуалното класиране при момчетата за майсторско управление на велосипед е Мариян Босовски от Врачеш. Второ място зае Панайот Петров от ОУ „Васил Левски” – Ботевград, а на трето се класира Христо Яков от Новачене.

При момичетата първа награда грабна Мариана Борисова от Врачеш, втора - Гергана Емилова от Новачене и трета – Зоя Димитрова от Скравена.

Наградите в индивидуалното класиране осигури Съюзът на българските автомобилисти в Ботевград.