Засилени проверки предприема "Пътна полиция" заради очаквания интензивен трафик в последния от почивните дни. Гражданите да не изчакват последния момент за пътуване.

Пиковите часове с най-силен трафик са между 17.00 и 19.00 часа, съобщиха от "Пътна полиция" при ГД "Национална полиция". По трасето от Петрич до Драгичево има забрана за движение на тежкотоварни автомобили от 14.00 до 20.00 часа. Поради строително-монтажни работи за изграждането на магистрала "Струма", е затворен първокласният път в района на Кулата, а трафикът е отклонен през третокласната пътна мрежа. Разпоредено е прекратяване на строително-монтажните работи, за да се облекчи движението откъм строителна техника. Очаква се в последния почивен ден от Великденските празници значително да се увеличи потокът от автомобили по трасето и да има затруднения за движението.

Определени са „горещи точки“, в които движението ще се подпомага от допълнително назначени наряди на Пътна полиция. Премахнати са неактуални ограничения на скоростта.

Пътуващите към и от Гърция могат да използват път II-19 към и от ГКПП- Илинден. Водачите да бъдат внимателни, толерантни на пътя, да не предприемат рискови маневри, с които да застрашават както своя живот и здраве, така и сигурността на другите участници в движението.

Към този час все още е спокоен трафикът в посока Гоце Делчев - Благоевград. Нормално се извършва движението в посока курорта Банско - Благоевград. Това каза пред Радио ‘‘Фокус’’ - Пирин дежурният от РПУ Банско. Трафикът в курорта не е натоварен, има туристи, които отпътуват, но не са много и не се образуват колони. Няма инциденти и произшествия към този час. Движението през пътен възел Гоце Делчев - Благоевград се осъществява нормално, няма колони от коли и няма регистрирани тежки пътни инциденти към момента.
Очаква се по-засилен трафик да има около 16.00 часа.

Ограничението за тежкотоварни автомобили е в сила от 14.00 ч. до 20.00 ч. Забраната се отнася за:
- Пътища I-ви клас;
- Пътища II-ри клас в участъците:
Път II-55 Дебелец – Гурково;
Път II-99 Бургас – Царево;
Път II-11 и II-15 в участъка Оряхово – Мизия;
Път II-86 Пловдив – Смолян;
Път II-19 Симитли – Гоце Делчев;
Път II-29 Добрич – граница Румъния.