Една от причините да се кандидатирам за депутат е съсипването на малкия и среден бизнес в България. Смятам, че съм достоен представител на хората от този бизнес. Вярвам в ясната платформа на Коалиция ДСБ-БДФ. Защото в техните редици има експерти, които знаят какво точно да се направи за подпомагане на бизнеса, за увеличаване на доходите на гражданите и гарантиране на сигурността им. Това каза кандидатът за народен представител Яница Иванова по време на срещата със симпатизанти. Тя се проведе вчера в малкия салон на читалище „Христо Ботев”. В нея взеха участие Екатерина Михайлова от ръководството на ДСБ, Жаклин Толева, председател на Български демократически форум, адв.Веселин Запрянов – водач на листата на Коалицията в София област, естрадната изпълнителка Богдана Карадочева.


„Проблемите в столицата, в големите и малките градове, в селата са едни и същи. България е в много тежко положение. Проблемите наистина са доходи, работа, сигурност. Ние сме вадили България от криза. Знаем и решенията, които трябва да се предложат на страната в този момент, за да се подобрят доходите, за да има работа и сигурност. В тази седмица говорим основно за сигурност, но не само като борба с престъпността и мафията, сигурност не само като правов ред, но и сигурност в бъдещето, в здравното осигуряване, в пенсионното осигуряване. За съжаление всичко, което направихме като реформи в годините, в които управляваха Обединените демократични сили, беше изоставено. Това беше причината да рухнат цели системи. Когато управлението става от мутренско-олигархичен тип, то не може да изведе страната от кризата и да спазва правилата”, каза Екатерина Михайлова. Тя подчерта, че в листите на Коалиция ДСБ-БДФ има много нови лица, които са се „доказали през годините, справяли са се с живота сами, без да чакат някой друг да им решава проблемите”. Екатерина Михайлова беше категорично, че в следващия парламент десните няма да се коалират нито с БСП, нито с ГЕРБ. „Разбира се, има решение. Има модели на управление, които изключват коалицията. България е в криза, а във време на криза се търси съгласие по приоритети, които трябва да бъдат направени за страната. Освен идеите, имаме и хората, които могат да застанат пред Вас, които могат да отстояват позиции и няма да бъдат запомнени с това, че не са изказали нито веднъж в Парламента”, допълни тя.


„Нека си пожелаем след 12 май да възкресим онази мечта, с която тръгнахме през 1989 год. Мечтата да бъдем свободни, да не бъдем наблюдавани, да можем да говорим помежду си, да имаме убеждения и да ги изразяваме спокойно. Български демократически форум, както и Демократи за силна България, поставя в центъра на всичко човека, неговото достойнство, защитата на неговите права и неговите свободи. Програмата, която предлагаме, е не само антикризисна, тя е програма за бъдещето и достойнството на човека. В нея застъпваме тезата, че можем да направим така, че човекът да се себеусеща като свободен”, каза Жаклин Толева.


„Това, което ние поемаме като ангажимент и винаги сме го отстоявали като политическа сила, е да се преборим с феодализирането на общините в България. Преборването с това грозно явление изисква много сила и много решителност от страна на държавната власт. Процесът с феодализирането на малките общини започна след 2003 год. – по време на царското управление. Ние имахме такъв тип феодал – Емил Иванов, в Своге. Години наред се борихме с него. Бяхме притискани, наши хора бяха плашени. Благодарение на това, че начело на организацията съм аз и други мои колеги – адвокати, хората се консолидираха около нас и знаеха, че са защитени. Аз считам, че в лицето на Яница Иванова имате една консолидираща фигура тук – в Ботевград. С помощта на държавата, след като влезем ние в управлението, трябва на всяка цена да се справим с феодализирането на общините. Не може в 21 век, след като сме членове на Европейския съюз, след като изповядваме европейските ценности, да допускаме такива уродливи явления”, заяви Веселин Запрянов.


В края на предизборната среща Богдана Карадочева поздрави всички присъстващи с няколко свои песни, сред които емблематичната „Дано, дано”.