„Запознах се с Яница като представител на БДФ на предните парламентарни избори. Тя внесе нов живот в работата на десните в Софийска област. При създаването на Реформаторския блок  веднага я поканихме и бях наистина щастлив, че се съгласи. Защото Яница е всичко, за което РБ се бори – независим представител на средната класа, човек, който успява в малкия град, който не се отказва. Нашата цел е да мотивираме хилядите като нея – така ще постигнем целите си и ще променим България”- това заявява в интервю за „Ботевградски вести” лидерът на Демократи за силна България Радан Кънев. Яница Иванова е на четвърто място в листата на РБ за Софийска област.
В интервюто Радан Кънев заявява, че една от важните задачи на Реформаторския блок е да представлява събудената градска средна класа и да ? даде представителство.
„А това може да се постигне като  освободим средната класа от политически зависимости – казва Радан Кънев. - Защото в момента натискът е повсеместен, особено в по-малките градове. Върху бизнеса, върху служителите, върху медиите. Ние предлагаме мерки за освобождаване на малкия бизнес от рекета на властта на местно и централно ниво. Предлагаме администрацията да е партийно независима, който и да спечели изборите. Предлагаме да извадим партийните секретари от образованието и здравеопазването – така ще осигурим качество и грижа за хората. Вярвам, че това е, което градската средна класа иска, за да се развива, за да работи за родния си град, за да не напуска родината си и да не изпраща децата си в чужбина.
Разбира се, особено важна е промяната в правосъдието, независимата съдебна система и сериозния контрол върху прокуратурата. Без тези по-големи реформи, другите трудно ще заработят” – допълва Радан Кънев в интервюто си за „Ботевградски вести”.