Със своя заповед областният управител върна за ново обсъждане точка  2 от Решение №97/25.04.2013 год. на Общински съвет Ботевград. Текстът в нея гласи, че се „дава съгласие да се учреди в полза „Лекс груп” право на строеж за надстрояване и пристрояване на сграда по кадастралната карта и кадастралния регистър на Ботевград, съгласно одобрен ПУП-ПЗ при спазване на нормативните разпоредби по устройство на територията, при пазарна стойност на правото строеж 80 лв./кв.м. Мотивът на областния управител е, че не е спазена процедурата  по първа точка в същото решение – изработка на проект за изменение на действащия ПУП-РЗ. На днешната извънредна сесия съветниците изпълниха заповедта на областния управител за отмяна на втора точка. 


Припомняме, че на редовното заседание, което се проведе в края на април, съветниците Яница Шопова, Николай Живков и Цветан Цолов не участваха в гласуването за учредяване право на строеж - надстрояване и пристрояване - в полза на фирма „Лекс груп”, която закупи подлеза и още един обект, представляващ подход към първия на площадно пространство „Форум”. Против предложението, внесено от общинското ръководство, гласува Христо Якимов, трима се въздържаха - Цветелин Цветков, Веселка Златева и Марияна Горгачева, а останалите гласуваха "за".
На редовното заседание кметът  Георги Георгиев обясни, че фирмата ще изгражда казино и санитарни помещения в подземната част, а над нея – боулинг зала и кафе-сладкарница.