Традиционното тържество по изпращане на Випуск 2013 на ПГТМ “Христо Ботев” се състоя тази сутрин в двора на учебното заведение. То започна с предаване на училищното знаме от дванайсетокласниците на по-малките ученици. Директорът на учебното заведение Добрин Христов пожела „на добър път, пълноценна реализация, здраве, успехи и амбиция” на зрелостниците, които тази година са 124 на брой. „Вие навлизате в реалния живот и трябва да търсите своята истинска реализация. Постарахме се да Ви научим да сте добри, да Ви предадем необходимите знания и опит, за да бъдете пълноценни граждани на нашата страна. Важното е от тук нататък, където и да бъдете, ние ще Ви бъдем благодарни за това, да се гордеете, че сте възпитаници на ПГТМ „Христо Ботев”, така както ние се гордеем с това, така както се гордеем с успехите, които постигаме”, каза Добри Христов. Той изброи постижения и предстоящите прояви на учебното заведение през тази учебна година. „Участвахме в панаира на учебно-тренировъчните фирми. В момента текат финалите на националните състезания по баскетбол - да пожелаем успех на нашите състезатели. Представихме се успешно във финалния кръг на националното състезание „Най-добър автомонтьор и водач на МПС”. Предстои ни още едно участие на национално ниво в чест на 2 юни – Ден на Христо Ботев и Ботевите четници – ще имаме представителна група на връх Околчица. Всичко това говори за нашата и Вашата дейност в прослава на името на училището”, каза Добрин Христов.


Специално за зрелостниците прозвучаха стихотворения, послания и много хубави пожелания. Както всяка година при изпращане на поредния випуск, дворът на учебното заведение бе огласен от български популярни песни за любимата учителка и неразделния клас.


Последва раздаване на грамоти в няколко категории. Ето и по-интересните от тях: „Най-луда глава на випуска” – Тони Тодоров; „Най-щур клас” – 12 „е” клас; „Спортист на випуска” – Николай Маринов; „От сън спомен няма” – Веско Георгиев; „Най-голям шемет на випуска” – Виктор Величков; „Най-голям купонджия” – Иван Тодоров; „Най-красиви очи” – Радослав Илиев; „Най-чаровна усмивка” – Андреа Георгиева; „Двойка на випуска” – Станислава Нешовска и Христо Тодоров.
Призовете Мис и Мистър на Випуск 2013 грабнаха Деяна Близнакова и Цветан Георгиев.


В края на празничната програма всеки зрелостник целуна училищното знаме. На финала своя поздрав към абитуриентите отправи и фолклорният танцов състав при училището.