Баскетболистите на ПГТМ "Христо Ботев" спечелиха турнира в памет на трагично загиналия баскетболист и възпитаник на училището "Росен Бенчев". В един изключително оспорван финал те се наложиха над тима на ПГ по КТС от Правец с 82-74, но за успеха им бе необходимо петминутно продължение - редовното време на мача завърши 72-72. В допълнителните пет минути обаче момчетата от училището в Правец вкараха само 2 точки срещу 10 на ботевградчани.


До финала тимът на ПГТМ, воден от преподавателя Веселин Тодоров, стигна след убедителна победа в първата среща с гимназия "Ваасил Левски" от Ямбол с 89-41. Гостите, които за първи път участват в турнира, показаха доста добри неща от ямболската баскетболна школа, но съставът им не бе балансиран, както този на техните съперници. Но пък техният лидер бе обявен за най-добър играч на възпоменателния турнир.


Невероятна драма предложи другия полуфинал - дербито на Правец между ГПЧЕ "Алеко Константинов" и Компютърния техникум. До средата на третата четвъртина момчетата от ГПЧЕ водеха с 15 точки разлика. Но след това до края на частта допуснаха резултатът да бъде изравнен, не издържаха и в последните десет минути на значително подобрената игра на съперниците и тимът на ПГ по КТС спечели с 83-79. В срещата за третото място отборът на ГПЧЕ бе безапелационен срещу ямболската гимназия и победи с 87-55.


Турнирът в памет на рано напусналия ни Росен Бенчев се провежда вече осма година, организатор е ПГТМ "Христо Ботев" в лицето на неговия директор Добрин Христов, а спонсор на възпоменателната проява е бащата на Росен -  бизнесменът Бенчо Стаменов. В тазгодишното издание купите на призьорите бях а връчени от малкия му син - десетгодишния Валери.