Преди да бъде задържан 24-годишният мъж задигнал аудио усилвател и тонколона от паркиран автомобил.


Осъжданият за кражби А.М. влязъл за пореден път в полезрението на полицията на 18 април, когато около 2 часа през нощта бил засечен да изкопава захранващи ел.проводници на ул. „Божко.Божилов” в Ботевград. При вида на униформените служители рецидивистът зарязал срязаните от него около 120 метра кабели и успял да избяга. По случая е била образувана преписка.


След активни издирвателни и процесуално-следствени действия, вчера извършителят на дръзкото престъпление бил задържан с полицейска мярка за 24 часа. Междувременно в районното управление постъпил сигнал от собственик, че през нощта е било счупено стъклото на дясната врата на лекия му автомобил „Опел Тигра”, от който са били откраднати аудио усилвател и тонколона. От извършеното разследване станало ясно, че задържаният А.М. е автор и на това престъпление.


Инкриминираните вещи са намерени и иззети от дома на негов познат, където извършителят ги скрил веднага след кражбата. Образувано е досъдебно производство. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност  на А.М. продължава.


В ареста на РУП- Ботевград попаднаха и двама, откраднали 30 кг. захранващ кабел. На 26 април около 17.30 часа бил подаден сигнал за кражба на захранващ кабел от неработеща бензиностанция на главен път Е-79. Криминалистите предприели действия по установяването на извършителите и в хода на разследването стигнали до И.Б. на 28 и  Т.Т. на 25 години, регистриран за кражби, от с. Скравена. Откраднатият от двамата кабел с общо тегло 30 кг. е намерен и иззет. Извършителите на кражбата са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.