Ботевградски криминалисти разкриха кражби в с. Скравена, извършени от двама местни рецидивисти в рамките на седмица.От единия имот криминално проявените младежи откраднали 400 кг. жито, а от втория - електрожен и кабели.


На 1 ноември 79-годишен жител на с. Скравена съобщил в полицията, че от постройка в двора на къщата му са били откраднати около 400 кг. жито. Полицейските служители изяснили, че престъплението е извършено след 17.30 часа на 31 октомври, като житото е било откраднато от незаключена постройка в двора. След активни оперативно-издирвателни действия криминалистите влезли в дирите на извършителите, които се оказали двама криминално проявени младежи на 17 и 18 години от същото село. Установен е и един от купувачите на житото. За срок до 24 часа е задържан 18-годишният И.Ц., съучастникът му към момента се укрива от органите на реда.


В хода на разследването по случая разследващите разкрили и втора кражба на младежкия тандем, отново от къща в селото. При втория си среднощен набег, седмица по- късно, двамата задигнали от гаража на свой съселянин електрожен и електрически кабели. Установено е, че след посегателството инкриминираната вещ е повредена, след което медта от нея е продадена на частно лице.


По двата случая в РУП-Ботевград са образувани досъдебни производства. Издирването на непълнолетния извършител продължава.