Ако смятате, че сексът е нещо, което може да се случи във всеки един ден от седмицата, със сигурност ще се разочаровате. Ново изследване установи, че вторниците са най-неподходящи за разгорещяване на страстите в спалнята, пише БГНЕС. Само 2% от британците определят вторник като любимия си ден за секс.


22% от анкетираните казали, че или те или партньорът/партньорката им са прекалено трезви, за да правят секс във вторник. Изследването било поръчано от Трейси Блум, чиято нова книга е озаглавена "Никой никога не е правил секс във вторник". Тя решила да направи проучването, след като един от героите в книгата й използвал същата реплика на любовна среща и искала да разбере дали това е вярно.


Друго извинение за избягването на секса във вторник е програмата на телевизиите, като 17 на сто от участниците в допитването заявили, че по-скоро биха се излегнали на дивана и биха гледали любимия си сериал. За жените домакинската работа е главният убиец на страстта, като мнозина заявили, че нямали време за секс, защото ги чакала много домакинска работа.