ГЕРБ не трябва да си губят времето да ни търсят. Ние няма да подкрепим мандат на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Ние предлагаме програмно, а не коалиционно правителство. Разликата между двете е огромна. Хипотезата коалиционно правителство не съществува. Най-добре е програмното правителство да бъде съставено с мандата на БСП.

Това заяви пред камерите на TV7 Христо Бисеров от ДПС. В това програмно правителство трябва да влязат и извънпарламентарните сили, които са против и не са съгласни с управлението през последните четири години. Трябва да се чуе и думата на движенията и организациите на гражданите, които излязоха на улицата. Балансът с "Атака" ще е роля на мандатоносителя и аз вярвам, че има възможност за такова политическо сечение. Има само един правилен ход в тази ситуация и това е програмно правителство. Политиците сме на матура и трябва да вземем този изпит, категоричен беше Бисеров.

Не сме очаквали, че може да се подготви такава мащабна фалшификация с бюлетините. За нас е очевидно, че това беше опит за държавен преврат. Незаконното подслушване също е обект на разследване, заяви още Бисеров. Адекватната реакция на лицата участвали в тези деяния е да се откажат от имунитета си сами. Борисов и Цветанов трябва да се поставят в ролята на нормални граждани. Стига са се поставяли над закона. Имаме сведения, че прокуратурата ще повдигне обвинения на Цветанов за СРС-тата, обяви Бисеров. Служебното правителство се провали и то не бива да продължава да работи още. В МВР не трябва да има само ревизия, а и преструктуриране. Този мастодонт трябва да се промени. Не може за две години във властта и вътрешния министър да става най-силния човек в държавата. Нямаме никаква договорка с ГЕРБ и теориите, че ще оставим Борисов и Цветанов да се спасят са неверни, завърши Бисеров