Трябва да изчакаме мандата на ГЕРБ, защото според данните до момента те ще са първа политическа сила. В БСП гледаме на едно бъдещо евентуално правителство като програмно, с максимално широка парламентарна и извънпарламентарна подкрепа за него.

Това каза пред камерите на TV7 Пламен Орешарски, който е кандидат за премиер от Коалиция за България. Трябва да търсим съгласие, защото през последните четири години точно това липсваше. Страната е в разруха и финансов колапс. Резервите на държавата и на обикновените семейства са минимални. В последните четири години бившите управляващи ни продъниха ушите за един дефицит от 340 млн. лева. Сега дефицитът е 870 млн. лева, което е катастрофа, заяви Орешарски. На обществеността не е ясно, че в последните четири години непрекъснато сме взимали заеми. Пропагандата на ГЕРБ работеше много добре и успя да заблуди хората.

В момента не е най-важното дали аз ще седя на масата за преговори с другите политически сили. Наистина трябва да изчакаме и да видим какво ще се случи с мандата на ГЕРБ. В новото правителство хората ще трябва да работят много и бързо. За съжаление дори и най-бързите действия ще дадат резултати след време. Обещавам да вдигнем доходите на най-засегнатите в обществото, защото ни чака една тежка зима, обеща Орешарски. Трябва да видим какво наследство са ни оставили бившите управляващи. Поемам пълната отговорност, че ревизия на ГЕРБ ще има, завърши той.