„Чудесни са, браво!”, „Великолепно представление, прекрасна игра на нашите!”; „От нашите театрали по-добри няма”. „Играха като истински професионалисти” – това са част от отзивите на публиката, които се чуха след епилога на пиесата „Младоженецът” на Емил Манов. Премиерата се състоя снощи при пълен салон на читалище „Христо Ботев”. За пореден път играта на местните актьори и интересното режисьорско виждане на Веселин Вълков впечатлиха ценителите на театралното изкуство в Ботевград. Доказателство за това бяха бурните и продължителни аплодисменти от страна на публиката. За своето представяне любителската театрална група получи цветя от кмета на Ботевград Георги Георгиев, ръководството на читалището, фирма „Асенси” и от други почитатели.
Пиесата „Младоженецът” се поставя за първи път на ботевградска сцена. Тя е написана по времето на социализма, но не е загубила своята актуалност и днес. Защото разглежда вечните проблеми и отношения между младите и старите в семейството. Сбъдва се мечтата на семейство Гергови да задомят единствената си дъщеря за момък от видно семейство. Опитите им да го подчинят на своите привички обаче така и не успяват. Планът им да го уредят при кума на работа, от която „пада келепир”, също претърпява провал. Чрез статия в местния вестник, написана от името на тъста, младоженецът разобличава нечистите навици и действия на роднините си по женска линя. На негова страна застава чичото на съпругата му - д-р Гергов. В крайна сметка младоженецът Генади печели любовта на опърничавата и глезена Хризантема, която в началото на пиесата твърди, че се е омъжила за него, за да удовлетвори претенциите на родителите си. В неговия образ е въплътен идеалът за новия човек на България.
Комичните, неловки и сърдечни ситуации в постановката успяха да откъснат за миг аудиторията от забързаното ежедневие, изпълнено с грижи и неясноти за бъдещето на страната ни.
В ролите се изявиха Николай Асенов /младоженецът/, Василка Васева /младоженката Хризантема/, Илиан Илиев /тъстът/, Таня Банкова /тъщата/, Маргарита Тодорова /кокетната секретарка на тъста/, Недялко Делчев /кумът/, Атанас Атанасов / барабанистът, приятел на Генади/, Цветан Марко /д-р Гергов/, Мирослав Тончев /крадецът/, Ирен Христова /журналистката/. Режисьорът Веселин Вълков и Веселина Илиева пресъздадоха спора между режисьора и сценариста, който понякога съпровожда поставянето на дадена пиеса. Хубавото в случая е, че историята на „Младоженецът” имаше ясен и щастлив край.